25.8.2009

Skönheten och odjuret - Kaunotar ja hirviö



Tämä on talon uusi asukas, kaksi kk vanha pehmeä untuvapallo, jolla on todella terävät kynnet.
Ei ole saanut nimeä vielä, emme ole päässeet yhteisymmärrykseen onko hän Wilhelm vai Alfons .... niin paitsi minun antama sukunimi Musman, eli suomeksi Hiirimies ;)

Det här är vår nya familjemedlem. Han är liten och fjunig men har ack så vassa klor.
Han har inte fått nåt namn ännu - vi kan inte komma överrens om han skall vara Alfons eller Wilhelm. Han heter Musman i efternamn i alla fall ;)






Denna skönhet tänkte också flytta in på lördag... visste att jag inte var hemma och han visste också att J 16 inte kan göra så mycket fast han kommit hem :)

Hon Googla honom och läste att han bits ...hihh... så han var inne en natt i alla fall...:))


Tämä kaunotar päätti myös muuttaa meille... tiesi tietysti että minä en ollut kotona ja tiesi tietty myös että J 16 v ei voinut hänelle mitään vaikka oli kotiutunut meille :)

J Googlasi kaunottaren ja hän sai olla sisällä ainakin yhden yön... siellä nimittäin luki että hän puree :/




Minä taas Googlasin molemmat ja löysin kun löysinkin tämän tarinan:
Wikipediasta kopioitu teksti

"Kaunottaren isä etsii myrskyn vuoksi suojaa hirviön linnasta. Lähtiessään hän nappaa ruusun tyttärelleen, mikä vihastuttaa linnan isännän ja tämä uhkaa tappaa hänet.
Isä anoo pelastusta ja pääsee vapaaksi ehdolla, että kaunotar tulee vangiksi linnaan. Hirviö pyytää kaunotarta vaimokseen, mutta kaunotar ei suostu mutta jää linnan sisäköksi.
Kun isä on kuolemaisillaan, kaunotar saa lähteä viikoksi hyvästelemään hänet.
Siskot houkuttelevat kaunottaren pysymään kauemmin ja palatessaan myöhässä kaunotar löytää hirviön kuolemaisillaan hädästä. Kaunotar anoo hirviötä pysymään elossa ja lupaa mennä naimisiin hänen kanssaan.
Tämä teko muuttaa hirviön komeaksi prinssiksi. Kaunottaren perhe muuttaa asumaan hänen kanssaan palatsiin."




Jag Googlade båda två och hittade följande text
:
Kopierat fr Wikipedia

"Skönhetens far, hamnar i en storm och söker skydd i Odjurets slott. Inuti slottet finner han en stort bord dukat med mat och en lapp där det står: ät. Efter att ha lovat Skönheten att plocka med en ros från sin resa tar han en från den vackra rosträdgården utanför.
Då kommer Odjuret fram. Han berättar att fadern måste dö för att ha utnyttjat hans gästfrihet så. Fadern ber att få träffa sina döttrar igen. Odjuret säger att om en av hans döttrar tar hans plats, så får han leva.
Skönheten reser till slottet, övertygad om att Odjuret kommer att döda henne, men istället så får hon bo i hans slott och Odjuret friar till henne. Hon säger att hon kan bli hans vän och att hon kommer att stanna i slottet för evigt, men hon ber att få träffa sin familj i en vecka för att säga adjö till dem. Hennes systrar, avundsjuka när de ser att Skönheten mår bra och är klädd i vackra kläder, övertalar Skönheten att stanna längre. De använder t.o.m. lök för att få sina ögon att tåras.
Försenad återvänder hon till slottet där hon hittar Odjuret döende i rosenträdgården, döende av sitt krossade hjärta. Hon ber honom att leva så hon kan bli hans fru och då förvandlas Odjuret till en stilig prins. Han berättar att en fé förvandlade honom till ett odjur för länge sedan för att han vägrade släppa in henne i värmen. Förtrollningen skulle bara brytas om han kunde bli älskad, och även älska tillbaka, trots sitt fula utseende.
"




4 kommenttia:

  1. Voi kun suloinen uusi asukas teidän kodissanne <3 Minulla on ollut kisuvauvakuume jo vähän aikaa. Isäntää en ole vielä saanut asiasta innostumaan...pehmitellään...Juuri tuon värisen minäkin haluaisin <3 <3 <3

    VastaaPoista
  2. Näytä kuvia tästä isännälle :)

    VastaaPoista
  3. Oi pientä karvarullaa!Meillä on täällä 30.5.09 syntyny Hillevi-kisuli harmaaraidallinen muruliini.On ne niin mussuja!Hiltsusta on kans jotai kuvii tuol miu blogissa :)

    VastaaPoista
  4. Voi, kuinka suloinen untuvapallo teille on muuttanut!! Niiiin lutunen!!

    Kauniita ja mukavia postauksia nuo muutkin!!
    Kuule, luin sinun unipostauksesi, mikset voisi kertoa? En usko, että he sinua hulluna pitisivät. Kerronpa sinulle jotain: Kauan sitten, kun olin vähän yli kymmenen, kuoli pappani. En muista, näinkö unen pian kuoleman jälkeen vai vähän myöhemmin. Joka tapauksessa, olin mummolassa (unessa siis), katselin tuvan ikkunasta ulos ja hihkaisin mummulle ja äidille, että pappa on tuolla, he eivät nähneet ja minä ihmettelin, että ettekö te näe, että tuolla hän on ja ryntäsin ulko-ovelle. Näin valkean hahmon tummassa illassa pellon laidassa, kasvoja en nähnyt, mutta tunsin vain, että hän ol pappani. Huusin lapsen tavoin papalle, että pappa, mitä sä täällä enää teet? Siihen heräsin ja kerroin seuraavana äivänä uneni äidille, koska olin todella hämmästynyt lapsi niin elävästä ja erilaisesta unesta. Äitini kertoi minulle, että koska sinä aina lähteissäsi kävit kädestä pitäen sanomassa papallesi, joka oli vuoteen omana hei heit, niin pappa sanoi nyt sulle hei hei...
    Minä uskon Jumalaan ja tiedän, että taivaassa minua odottavat jo monet rakkaat poismenneet, myös pappani.
    Halauksin, Marge

    VastaaPoista